8 December



Nöjd synar Tomten sina snickrade alster. Det här är minsann inte kattskit, tänker han kaxigt. Att eget beröm luktar illa, gäller även i tomtekretsar, men att tänka kan ju inte vara förbjudet! Tomtar är faktiskt ganska lika oss människor, även om de ser på oss med ett litet roat leende. De beskyller t.ex varandra för att ha fått "människor på loftet, " när de tycker att någon annan vimsar till det lite extra.

För att återgå till slöjdsakerna, så konstaterar Tomten "Lite målarfärg och det blir succe!"
Tyvärr har han faktiskt lite dålig ordning bland sina penslar, så han får leta en lång stund innan han hittar någon där borsten inte är stenhård.
"Det är säkert Gumman som slarvat" muttrar han, men skäms i samma ögonblick. Gumman som är det braaste bland bra, inte skulle väl hon.....

Så är det färgburken. En tjock hinna täcker färgen, och måste pillas loss först. Locket satt visst lite slarvigt på! "Fast någons fel måste det ju vara..." muttrar han  i skägget.
Efter alla irritationsmoment blir det i allafall målning av och titta vad fint det blev!

Han ropar på Gumman föra att få sig lite välförtjänt beröm, för uppskattnng vill vi ju alla ha! Beröm får han och även en rar klapp. Att han nyss tänkt ställa henne till svars för torkad målarfärg, har han alldeles glömt.
Nöjd efter väl utfört arbete vilar sig den duktige målaren... Alltmedan penseln torkar och färgen skinnar sig- men det är nästa års bekymmer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0