23 December



Dan före dopparedan! Idag får han sin efterlängtade kaffetår på sängen. Tomten myser i skägget och tycker att han är en lyckans julost, som har en så präktig Gumma. Han blåser på kaffet och dricker det förnöjt. "Gumman min", du och kaffebönan är de bästa bönor jag vet! Hans rara "böna" fnissar glatt.


Efter en titt ut genom fönstret föra att se hur julvädret artar sig, (Anders slaskar, julen braskar, du vet.." kånkar han fram julgranen där den ska stå. Han sätter ljushållare och ljus på plats och är noga med att få ljusen raka, så att de inte ska rinna. (Ingen grät ju när de stöptes heller! Man trodde nämligen att gråt vid stöpningen betydde rinnande ljus) Efter ljusen pyntar han med flaggband, halmsaker, kritkristyrer med bokmärken, julgranskarameller och pepparkakshjärtan. Som pricken över i sätts en stjärna i granens topp. Gumman kommer kånkande med julbocken och ställer honom bredvid granen, där han gör sig bäst, Färdigt!!


"Nu Gubbe lilla är det dags för julbadet" Gumman har kånkat in stora baljan och ställt den mitt på golvet. Tomten kliver försiktigt ur kläderna men blir plötsligt blyg. Det är ju kläderna som gör mannen - och luvan bara vägrar han ta av sig! Gumman som lagt fram både såpa och skurborste åt honom, döljer ett leende och går hänsynsfullt ut och stänger dörren efter sig. Snart hörs ljudlig sång innanför immiga rutor och såpvattnet kommer i ymniga floder forsande under dörren.

"Nu är det jul igen!!!!" Hoppas han blir renare än han sjunger!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ha en vacker julafton, med mycket mys och värme. En dag med mycket... tillsammans.

I morgon har vi inget löfte om...



Var rädda om varandra...



E

2008-12-24 @ 08:35:08
Postat av: soffie

GODJUL

min käre bloggvän

2008-12-24 @ 10:04:32
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0