21 December



Den här morgonen försöker Tomten hålla sig kvar lite extra länge i sängvärmen. Han hoppas förgäves att Gumman skall komma och bjuda honom kaffe på sängen. Trumpet får han masa sig upp utan. Lite håglöst klär han på sig, för idag väntar inte Tomtens favorit syssla precis

"Att hon alltid skall ta så hårt på det här med städning!" Visst tycker han om när det är rent och fint, men han misstänker att Gumman tycker att det är roligt, och det är ju att gå för långt! En liten kaffetår hade de hunnit med först, det är han säker på. Gumman skyndar förbi utrustad med hink och trasa och Tomten tar en kvast och lufsar efter. Hennes energi smittar i alla fall av sig och snart arbetar även hennes man så svetten lackar. Det dammas och putsas, sopas och fejas! Såpdoften kittlar i näsan och när allt är skinande rent känner Tomten hur julstämningen infinner sig. Han sätter sig ner vid fönstret och vilar en stund.

När han njutit färdigt av ordningen runt omkring sig, böjer han sig ner, tar av träskorna och tassar på strumpsock ut till Gumman. Hon fnittrar förtjust, när han gör en överdrivet flott bugning framför henne. Så valsar de ut på golvet, och i ett mellanting av hambo, polka och schottis dansar de in julen. Hade det funnits stickor och strån kvar , så hade de rykt, det är jag säker på !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0